Chalet La Gentiane is een fantastische bestemming in de zomer.
569
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-569,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Zomer

Ook in zomer is Les Portes du Soleil een fantastische vakantiebestemming. Of je nu komt voor rust, om te relaxen of juist voor een actieve vakantie, er is genoeg te beleven in de Franse Alpen.

zomer2

Bergwandelen

 

Vanuit St. Jean d’Aulps en de nabijgelegen dorpen Morzine en Les Gets kunnen prachtige wandelingen worden gemaakt, afgewisseld met een stoeltjeslift of een ritje met de Balad’Aulps Bus. Een handig gidsje om de omgeving te verkennen is de “Guide des balades”/”Walkers Guide” die gratis verkrijgbaar is bij het Office de Tourisme. Via het Office de Tourisme van Les Gets worden in juli en augustus iedere week natuurwandelingen georganiseerd met een gids. Na afloop kun je zelf een olie of drank maken van de zelf geplukte bergplantjes. Verder is het mogelijk om (gedeeltes van) de GR te lopen.

Rafting

 

Rafting is mogelijk op de rivier de Dranse, de rivier die door de gehele Vallée d’Aulps stroomt en uiteindelijk uitmondt in het Meer van Genève. Het rafting centrum ligt stroomafwaarts aan de D 902 ongeveer 4 km voor Thonon. In het wat verder gelegen Samoëns zijn ook mogelijkheden voor rafting.

Canyoning

 

In de omliggende dorpen kunnen specifieke bergsporten zoals canyoning, klimmen/abseilen en parapente e.d. worden beoefend.

Mountainbiken

 

Morzine is in de zomer het centrum van een groot MTB gebied van waaruit diverse liften vertrekken om de bikers te vervoeren naar de bergstations van waaruit vele mountainbikeroutes op alle niveaus te kiezen zijn waaronder een 80 km circuit op de Frans/Zwitserse grens. Er zijn in de zomermaanden meer dan 20 liften geopend om de bikers en wandelaars naar hun gewenste bestemming te brengen. In het dorp Morzine zijn alle faciliteiten voorhanden zoals verhuur, service, reparatie en mogelijkheden tot het volgen van trainingen e.d.

Overige activiteiten

 

In het sportpark van Morzine (Parc de Dérêches) zijn diverse buitenzwembaden, die tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen worden bezocht met de Multipass, een faciliteit die in combinatie  met het Office de Tourisme door ons als hébergeur wordt aangeboden. Met deze pas kan tegen betaling van een kleine bijdrage onbeperkt gebruik worden gemaakt van de liften en de bussen in de regio. Verder heeft u gratis toegang bij enkele tenniscentra en mini-golfbanen.

Neem contact met ons op voor reserveringen en andere informatie